"Znamo saborske zastupnike koji plaćaju za seks s 18-godišnjim dečkićima"

NAKON što je u emisiji Total direkt Media servisa Dorino Manzin, koordinator Udruge Iskorak, govoreći o odnosu Crkve prema homoseksualcima, usputno izjavio i to da "zna neke saborske zastupnike koji plaćaju po 300 eura za seks s dečkićima od 18 godina", očekivano za takvu jednu izjavu - uslijedile su više ili manje burne reakcije.

Manzinove navode najozbiljnije je tako shvatio zastupnik HSP-a Pero Kovačević koji je njegove optužbe nazvao "zastrašujućima":

"Ako je istina to što govori, onda je trebao u javnost izaći s imenima, a ne ovako uznemiravati javnost. Ne bi me čudilo da se tu radi o nekoj političkoj manipulaciji, da je on s nekim u dogovoru. Možda bi to mogla biti nečija manipulacija vezano za nedavnu raspravu o registriranim brakovima, ne znam. No, ako je on s nekim u dogovoru, ako se doista radi o političkoj manipulaciji, to može biti jako opasno. Državno odvjetništvo trebalo bi istražiti njegove navode, a on bi trebao izaći u javnost s imenima zastupnika - inače, ako ih zadrži za sebe, i on čini kazneno djelo. Ne smijemo se više igrati s pravnom državom." - kazao je Kovačević u razgovoru za Index, dodavši kako su takvi navodi "nespojivi s tradicijom i svjetonazorom njihove stranke".

Nešto manje ozbiljno ove je navode shvatio predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš koji nam je na upit kako komentira Manzinove izjave kroz smijeh odgovorio:

"Da je rekao da se radi o nekome iz Vlade, već bi mi na nekoga ličilo!" - kazao nam je Glavaš, dodavši kako ne zna zapravo kako bi to komentirao, budući je u posljednje vrijeme "zaokupljen nekim svojim problemima", a osim toga u posljednje vrijeme "ne provodi previše vremena u Saboru", pa ne "analizira likove koji sjede pored njega".

Za komentar Manzinove izjave, u kojoj - između ostalog - spominje kako "istu stvar čine i suci, ali i istaknuti hrvatski sportaši", zamolili smo još jednog HSP-ovca, Tončija Tadića.

"Što bih ja tu trebao reći? Ne da mi se to komentirati! Ako vas zanima nešto o hrvatskom gospodarstvu ili o nuklearki Krško, zovite me. Za komentar na izjavu stanovitog Dorina Manzina - nemojte. Ajd bok!" - bio je kratak u svom komentaru gospodin Tadić, spustivši nam slušalicu.

B.S.

Pročitajte više