Žrtva ubojice iz Marylanda opisala stravično zlostavljanje: "Promijenio je svaki djelić moje duše"

Screenshot: YouTube

ŽRTVA manijaka koji je ubio petero zaposlenika američke novinske redakcije opisala je zlostavljanje i strah koje je trpjela godinama.

Žena koju je nekoliko godina uhodio i zlostavljao Jarrod Ramos opisala je za NBC News pod uvjetom anonimnosti agoniju u kojoj je živjela. Zamolila je medije da je identificiraju samo kao Lori.

>>Pucnjava u novinarskoj redakciji u SAD-u, najmanje petero mrtvih

>>Američka novinarka koja je preživjela pokolj: Jebe mi se za vaše molitve

>>Što sve znamo o manijaku koji je sačmaricom pobio novinare u Marylandu?

"Čim sam čula za pucnjavu u redakciji Capital Gazette, nazvala sam policiju i rekla da znam tko je počinitelj. Znala sam da će mu meta postati ta redakcija", rekla je Lori. Jarrod Ramos (38) u zatvoru je bez mogućnosti jamčevine i optužen je za ubojstvo prvog stupnja. Napad je izvršio šest godina nakon što je tužio novine za klevetu jer su objavile priču o njegovom zlostavljanju Lori.

Lori je išla u srednju školu s Ramosom, koji ju je kontaktirao putem emaila u 2009. godini. "Rekao mi je da mi se javio jer sam ja bila jedina osoba koja je bila pristojna prema njemu u srednjoj školi." Iako ga se nije sjećala, opisala je kako je postao opsjednut njom tijekom komunikacije na internetu.

Bijesne poruke pune psovki: "Ubij se"

"Prvo smo si slali kratke emailove svakih nekoliko dana, a onda mi je odjednom, bez ikakvog povoda, poslao jako bijesni mail. Napisao je da je zabrinut za mene jer mu nisam odgovorila tri ili četiri dana. 'Što nije u redu s tobom? Zašto mi ovo radiš', napisao je. Odgovorila sam: 'Što se događa s tobom?'", ispričala je Lori.

Uslijedile su bijesne Ramosove poruke pune psovki, a u jednoj je napisao Lori da se ubije. "Ne znam što je htio od mene. Nikada nije zatražio moj broj telefona, nikada me nije htio nazvati i nije tražio da se sastanemo."

Lori je rekla da je sve prijavila policiji kada je zlostavljanje postalo nepodnošljivo. Ramos je na sudu u 2011. priznao krivnju za uhođenje i dobio je 18 mjeseci uvjetne kazne. Nakon suđenja meta su mu postali Lorin odvjetnik i njegova obitelj te redakcija Capital Gazettea.

>>Odvjetnik žrtve ubojice iz Marylanda: "On je najopasnija osoba s kojom sam ikada imao posla"

"Toliko sam mučena, traumatizirana i terorizirana da mislim da je promijenio svaki djelić moje duše"

Lori se zbog straha od Ramosa odlučila preseliti iz Annapolisa: "Vraćala sam se s posla i svakog dana prvo kružila automobilom oko kuće kako bih provjerila je li sve na svom mjestu, jesu li mi prozori i vrata zatvoreni."

"Bojala sam se da bi se mogao pojaviti bilo kada, bilo gdje, i ubiti me", ispričala je. Iako je tužba protiv Capital Gazettea odbačena u 2015., Ramos je nastavio zlostavljati zaposlenike na internetu. Lori je i dalje živjela u strahu i kaže da se još uvijek ne osjeća sigurnom.

"Znam da me danas više ne može napasti, ali toliko sam mučena, traumatizirana i terorizirana da mislim da je promijenio svaki djelić moje duše", ispričala je Lori.

Pročitajte više