Župan Brodarac obvezan da se zauzme za redovitu opskrbu plinom ´Petrokemije´

SKUPŠTINA Sisačko-moslavačke županije danas je na sjednici u Sisku obvezala župana Đuru Brodarca da se u dogovoru s Upravom i sindikalnim predstavnicima u kutinskoj ´Petrokemiji´ zauzmu da opskrba plinom te tvornice umjetnih gnojiva bude redovita.

Zaključak je jednoglasno prihvaćen nakon obavijesti potpredsjednika Županijske skupštine i vijećnika HSP-a Željka Kardaša da je ´Petrokemiji´ jutros oko 9,30 sati obustavljena opskrba plinom i da se ponavljaju prošlogodišnji događaji kad tvornica zbog toga nije radila, pretrpjevši velike gubitke.

U ime Kluba vijećnika HSP-a Kardaš je stanje u tvornici ocijenio ´dramatičnim i ozbiljnim´, naglasivši da je zemni plin za Petrokemiju bazna sirovina za proizvodnju i preradbu, a ne energent. Napomenuvši da ´Petrokemija´ nije uvrštena u energetsku bilancu za 2003., osudio je taj Vladin postupak. Podsjetio je na prošlogodišnji masovni prosvjed radnika i Kutinjana zbog prekida opskrbe plinom, istaknuvši da su Uprava i sindikati na vrijeme upozoravali Vladu kako bi se poduzele mjere da se ne ponove prošlogodišnji događaji kad tvornica nije radila više od mjesec dana, a opskrba plinom Tvornice i grada Kutine riješena tek nakon masovna prosvjeda cijele Kutine.

Predsjednik Županijske skupštine Antun Velcl (HSLS) iz Kutine ocijenio je da se događaji s ´Petrokemijom´ nisu smjeli ponoviti, izrazivši uvjerenje da će odgovorni u Ministarstvu gospodarstva i Vladi ispuniti prošlogodišnji dogovor o opskrbi tvornice plinom te da neće biti potrebni novi prosvjedi, na koje su, kako je rekao, Kutinjani spremni ´ako pođe po zlu´.
Ž

Pročitajte više