Župan Miletić: Doista mi je teško kad vidim što se događa u Hrvatskoj

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Istarski župan Boris Miletić večeras je u Novigradu, gdje je u tijeku 9. Festival multikulturalnosti, uputio apel čitavoj Hrvatskoj da se "ne dijele ljude, ni po vjeri, ni po nacionalnosti, ni po ičemu drugome".

"Tri godine nisam politički progovorio kao župan, ali danas mi je doista teško kad vidim što se događa u Hrvatskoj. Teško mi je prihvatiti da se danas manjine u Hrvatskoj dijele. Svi smo mi ljudi od krvi i mesa, sa svojom kulturom i tradicijom i danas iz Istre šaljemo apel Hrvatskoj - nemojte dijeliti ljude, ni po vjeri, ni po nacionalnosti, ni po ičemu drugome", poručio je župan Miletić.

Dodao je i kako Novigrad i Istra danas šalju poruku da su "naše različitosti vrednota". U Novigradu je u tijeku 9. Festival multikulturalnosti, manifestacija koju je pokrenula Istarska županija kako bi se slavilo bogatstvo različitosti. 

"Različitost je velika vrijednost"

Na ovogodišnjem Festivalu nastupaju pripadnici deset nacionalnih zajednica koji na ovoj manifestaciji predstavljaju svoj rad, kulturu i vrijednosti. Sama koncepcija festivala je da ide po čitavoj Istri, da se širi policentričan razvoj i da obiđe što više gradova.

"Nama je različitost velika vrijednost, poštujemo i cijenimo svoje, s druge strane isto tako vrednujemo i potičemo nacionalne zajednice koje žive na području naše županije da drže do svoje tradicije i kulture i da to prezentiraju našim građanima, a isto tako i nemalom broju gostiju koji borave na našem poluotoku", naglasio je Miletić.

Kako se čulo, Istarska županija i ove je godine povećala financiranje raznih aktivnosti nacionalnih manjina te će i u budućnosti nastaviti njegovati manjinske vrijednosti što je glavna značajka istarskog poluotoka.

Pročitajte više