Žužulovi se opet nisu pojavili na ročištu protiv Matije Babića

SUPRUŽNICI Miomir i Tatjana Žužul ponovo se nisu pojavili na zakazanom ročištu u sudskom postupku protiv Matije Babića zbog intervjua u Slobodnoj Dalmaciji. Prema riječima odvjetnika tužitelja, oni su danas, kao i na ročištu u veljači, na putu.

Novi odvjetnik koji zastupa Žužulove Mato Matić  7. lipnja dostavio je podnesak Općinskom sudu u Zagrebu u kojem navodi da su tužitelji upoznati s terminom ročišta, ali da neće biti u mogućnosti prisustvovati jer imaju zakazan put.

Supružnici Žužul još uvijek sudu nisu dostavili dokaze da su bili na službenom putu, čime su se opravdali na prvom ročištu 23. veljače. Tada se nisu pojavili, kako je kazao njihov odvjetnik, zbog službenog puta u Washington koji je bio ranije dogovoren pa ga Žužul, kao ministar u ostavci, nije mogao odgoditi.

Odvjetnica Kristina Stepinac, koja zastupa odvjetnički ured Mate Matića, kazala je da se Žužulovi s puta vraćaju 23. lipnja i da će tada sudu dostaviti dokaze o odsutnosti zbog putovanja, za današnje ročište i ono koje je bilo u veljači.

Slijedeća rasprava zakazana je za 18. studenoga u 11:15 sati, a do tada će tužitelji, kako je danas kazala sutkinja Ivana Kršul, morati platiti po dvije tisuće kuna za dva odgođena ročišta.

Tužba Žužulovih temelji se na tekstu objavljenom u Slobodnoj Dalmaciji pod naslovom "Severina je ta koja nanosi bol", s podnaslovom "Tjedan kako ga je vidio Matija Babić". Autor Indexa u tekstu supružnike Žužul proziva zbog afere "Imostroj" za koju tvrdi da je "notorni primjer korupcije".

Podsjetimo, bivši ministar i njegova supruga su podigli i drugu tužbu protiv Indexa zbog teksta "Žužul preko supruge primio 500,000 kuna mita". Žužulovi u tužbi tvrde da su takvim tekstom oklevetani, a kao odštetu zbog "grube povrede časti i ugleda i nanesene duševne boli" traže 100,000 kuna, odnosno po 50,000 kuna za svakoga.

Pročitajte više