ZV: Zatvoren "Zagreb Transport Show"

Treći međunarodni sajam gospodarskih vozila, prometa, logistike i prateće industrije "Zagreb Transport Show" zatvoren je večeras na Zagrebačkom velesajmu. L

Na sajmu je bilo izloženo 105 modela gospodarskih vozila, od kojih 12 prvi put, a ukupno su se predstavile 24 robne marke tih vozila.

Na priredbi je, osim hrvatskih, sudjelovalo 413 izlagača iz 23 države na 26 tisuća četvornih metara izložbenog prostora, koji je ove godine u usporedbi s 2003. povećan za pet, a izlagača za 14 posto.

Budući da sajam sadržajem nije bio namijenjen široj publici, posjet je bio nešto skromniji, ali se zato, po ocjeni organizatora, uspješnost međunarodnog sajma gospodarskih vozila, prometa, logistike i prateće industrije "Zagreb Transport Showa" očituje u mnogobrojnim sklopljenim poslovima izlagača.

Sajam vozila i opreme popratio je, uz ostalo, okrugli stol o željeznicama na X. paneuropskom koridoru te stručni skup o europskim integracijama i hrvatskim cestovnim prijevoznicima. Održana je i prodajna izložba vozila oldtimera te razna natjecanja u brzini i spretnosti u vožnji.

Najuspješnijim izlagačima dodijeljene su nagrade i priznanja.

Posebno priznanje za visoku razinu ukupna nastupa Ocjenjivački sud "Zagreb Transport Showa" dodijelio je tvrtkama Autohrvatskoj i Ivecu (Italija).

Priznanje za dizajn za najvišu razinu oblikovanja i najbolje ideje u rješavanju izložbenog prostora dobila je karlovačka tvrtka Ultra, a za visoku razinu ukupna nastupa priznanje su dobila 24 izlagača.

"Zagreb Transport Show" održava se na Zagrebačkom velesajmu svake druge godine, izmjenjujući se sa sajmom "Zagreb Auto Showom".

Sajam je član ugledne obitelji svjetskih sajmova OICA-a, Međunarodnog udruženja proizvođača vozila i dijelova.

(Hina) xdduk ysp

Pročitajte više