Zvonko Zubak o letjelici: To je opomena. Rusi lažu da ju je poslala Ukrajina

Screenshot: N1

KONTROVERZNI bivši trgovac oružjem Zvonko Zubak komentirao je na N1 Televiziji pad letjelice u Zagrebu. 

Zubak kaže da je letjelica sama po sebi bezopasna, ali da je mogla napraviti puno štete da je situacija bila drugačija ili da je pala na drugo mjesto. 

"Ona je mogla napraviti veliku štetu da je pala na zgradu ili studentski dom. Sigurno bi bilo puno žrtava. Ona kao ona ne može napraviti nikakvu štetu ako se nije zabila u nešto. To je stara letjelica koju su Rusi pokušavali nadograditi, ali nisu uspjeli. Uistinu me čudi zašto su je poslali. Ona je potpuno bezopasna, ali na njoj je mogla biti neka mala bojeva glava, neka bomba... Treba sve ispitati i vidjeti", kaže.

Na pitanje je li letjelica mogla služiti samo za snimanje terena, Zubak kaže – ne. "Išla je baš brzo, ona za to nije sposobna. To je opomena", kaže. "Rusi rade dobru propagandu na koju nitko ne smije nasjesti. To je baš njihov potpis. To što oni pričaju da su to poslali Ukrajinci, to je potpuna laž", govori.

Na pitanje je li sedam minuta dovoljno za reakciju kaže: "Ako se ne pripremate, onda je sedam minuta prekratko. Ona je samo ušla i u sedam minuta je pala. Da je duže letjela, onda bi se digli naši MIG-ovi i presreli je."

Pročitajte više