25 Maseratija MC12 spremnih za isporuku kupcima predstavljeno FIA-i

MASERATI je FIA-i predstavio 25 cestovnih izvedbi svog modela MC12 spremnih za isporuku kupcima, kao i tri automobila koji će sudjelovati na utrkama.

Navedena količina cestovnih modela minimum je potreban za homologaciju potrebnu kako bi se ova tvrtka mogla vratiti na staze (točnije u FIA GT prvenstvo), s kojih se povukla prije 37 godina. Upravo su uspjesi na stazi i konstantne inovacije koje su zahtijevale utrke zaslužne za snagu automobila s trozupcem na poklopcu motora.

Legendarni Juan Manuel Fangio osvojio je naslov svjetskog prvaka u F1 vozeći Maserati 250F, isti model s kojim je osvojio naslov i 1954. Od bitnih trenutaka za Maserati u automobilizmu svakako su pobjede na utrci Targa Florio, 1000 Km Buenos Airesa, te u Nurburgringu. Pobjede Wilbura Shawa na američkoj Indy 500 (1939. i 1940.) za upravljačem modela 8CTF također imaju posebno mjesto u povijesti tvrtke. Stoga ne čudi oduševljenje direktora tvrtke Martina Leacha te vozača Andree Bertolinija i Fabrizija De Simonea, koji su bili puni pohvala za automobil, kako u trkaćoj, tako i u cestovnoj verziji.

Pročitajte više