Mercedes je dotjerao S klasu, evo što je novo

Foto: Mercedes

POMALO stidljivo Mercedes je obnovio ponudu za svoj najprestižniji model. 

Vizualno ćete ih teško prepoznati jer su promjene doista minimalne. U kabini je pak najveća novost implementacija novih oslonaca za glavu s dodatnim punjenjem. I tu popis novosti staje. Ne zato što nešto ne valja, već zato što su u Mercedesu sigurni da S klasa može uspješno odolijevati rivalima još četiri godine. 

Dokaz je to superiornosti modela predstavljenog 2020. godine koji se i danas ističe kao jedan od rijetkih sa sustavom autonomne vožnje razine 3. A kad smo kod tog automatskog upravljanja, znajte da sad nije potrebno aktivirati ni pokazivač smjera za promjenu vozne trake – Drive Assist sve odrađuje sam. 

Idemo dalje. U Mercedesu spominju i dvije nove boje karoserije (verde silver i velvet brown). Neke nove funkcije i lakše upravljanje dobio je MBUX infotainment sustav, koji sada može prenositi i RIDEVU videosadržaj. 

U pogledu mehanike nema novosti. Mercedes tek napominje da se sve rečeno tiče svih izvedbi, uključujući i blindiranu Guard izvedbu S680 s VPAM VR10 stupnjem zaštite i V12 motorom.

Pročitajte više