Ferrari F138 odaje počast V8 motoru

Ferrari je konačno predstavio svoj F1 bolid koji za ovu sezonu nosi naziv F138. Ime se odnosi na tekuću godinu, ali i V8 motor koji se više neće moći koristiti počevši od 2014. Bolid su predstavili Ferrarijevi vozači Fernando Alonso i Felipe Massa kojima su se pridružili šef momčadi Stefano Domenicali i predsjednik kompanije Luca di Montezemolo.

Vizualno, F138 je suptilno evoluirao u odnosu na prošlogodišnji model, baš poput McLarenovog MP4-28, a većina promjena uvjetovana je izmjenama tehničkih pravila u prošloj sezoni. Ferrari je tako iskoristio mogućnost koju je FIA stavila momčadima na raspolaganje te je na vrhu svog vozila postavio estetski dodatak koji skriva 'pačji nos', trn u oku svih fanova.

Novi je bolid zadržao karakteristično tamno crveno znakovlje, no ovaj put prisutno je znatno više crnih tonova. Momčad je odlučna prekinuti 4-godišnji niz bez naslova, kako u momčadskom, tako i u poretku vozača. Ferrari je posljednji momčadski naslov osvojio 2008., dok je posljednji vozač koji je osvojio titulu prvaka bio Kimi Raikkonen 2007. godine.

 

Pročitajte više