Bivši radnik Mercedesa u osvetničkom pohodu zdrobio pedesetak novih vozila

Screenshot: YouTube

ŠTETA je ogromna, a prekršitelj je završio u zatvoru. 

Nemili događaj se zbio na samu staru godinu kad je bivši radnik Mercedesove tvornice u španjolskoj Vitoriji krenuo u osvetnički pohod. 38-godišnji muškarac se izgleda nije mogao pomiriti s gubitkom posla te je stoga odlučio bivšim gazdama pokazati tko je "gazda". Ukrao je bager i njime probio ogradu tvornice i potom krenuo po krugu tvornice gaziti nove Mercedese. Iako tvornica u asortimanu nema skupocjene Mercedese već proizvodi dostavni Vito (V-klasa), neimenovani prijestupnik je imao dovoljno vremena da napravi ogromnu štetu. Uostalo,m procjenjuje se kako je prosječna vrijednost svakog vozila oko 40.000 eura.

 

Razbio je pedesetak novih vozila spremnih za isporuku, a procjenjuje se kako je time napravio štetu od bar pet milijuna eura, javlja El Pais. Zaštitari ga nisu mogli zaustaviti pa su pucali iz vatrenog oružja u zrak. Novopečeni bagerist je tada ipak odlučio stati pa su ga zaštitari zadržali do dolaska policije. 

Kako se radi o zaposleniku koji već nekoliko godina ne radi u tvornici, lako je zaključiti kako je osvetu pomno isplanirao. Utvrđeno je kako je bager ukrao u dvadesetak kilometara udaljenom Leguitaniju te ga samostalno vozio sve do tvornice. 

Muškarac je uhićen, a istraga je još uvijek u tijeku. U svakom slučaju, ovu godinu će vrlo vjerojatno provesti iza rešetaka.

 

Pročitajte više