BMW donio odluku o pick-up modelu

Foto: BMW

BMW je još 2019. godine predstavio koncept pick-up modela na osnovi X7.

S obzirom na rast popularnosti BMW-a u Americi, mnogi se pitaju hoće li BMW obogatiti ponudu modelom u najpopularnijem segmentu u Americi – pick-up modelom pune veličine. Nešto slično pokušao je Mercedes uz pomoć Renaulta lansiravši X klasu, ali se nije proslavio. 

BMW je tu bio daleko oprezniji. A sada, pet godina nakon predstavljanja koncepta, znamo i konačan odgovor. U intervjuu za BMWBlog Bernd Körber, viši potpredsjednik BMW-a i sektora upravljanja proizvodima, izjavio je da je BMW odustao od pick-up modela jer ne odgovara imidžu marke. 

"Mislim da je pick-up izvan marke", rekao je. "U načelu, rekao bih da bi se marka poput BMW-a trebala razlikovati od konkurencije, proizvoditi automobile iz snova koji doista ističu bit BMW-a. Potrebni su nam nišni modeli."

S druge strane, BMW ne odustaje od terena i offroad vožnje. Uz čitavu paletu podignutih modela, Körber je rekao da marka prepoznaje sve veću popularnost modela poput Toyote Land Cruisera i Land Rover Defendera te napominje da postoji globalna potražnja za tim vozilima, koje naziva SAV vozilima. BMW ozbiljno razmišlja i o robusnom SUV-u s terenskim mogućnostima. 

"To je zanimljivi trend jer je iz fenomena SAD-a, Južnoafričke Republike i Australije prerastao u globalni fenomen", rekao je. BMW Blog pritom sugerira da bi osnova takvih modela mogli biti X3 i X5. 

BMW bi mogao jednostavno povećati visinu podnice jednog od svojih SUV-ova, ugraditi zaštitne panele i obrube blatobrana i stati ili otići korak dalje i ponuditi nadogradnje blokade diferencijala, novih pogona i snažnijih motora.

Pročitajte više