Bolnica zabranila parkiranje električnog auta u garaži

Screenshot: Paul Freeman-Powell/Twitter

VOZAČU električnog automobila je rečeno da bi njegov auto u garaži "mogao eksplodirati". 

Otkrio je to vlasnik električnog vozila koji je vozio svoje dijete na pregled u bolnicu Alder Hey u Liverpoolu. Paul Freeman-Powell rekao je da mu je rečeno da parkira na obližnji travnjak jer bi mu auto "mogao eksplodirati".
Bolnica kaže da je privremeno zabranila pristup parkiralištu dok poboljšava svoj protupožarni sustav, odnosno Sprinkler sustav prskalica, doznaje BBC

Freeman-Powell kaže da je pokušao reći zaštitaru s kojim je razgovarao da politika bolnice nema smisla, jer su električni automobili manje skloni požaru. No, na kraju je poslušao jer nije želio da njegov sedmogodišnji sin propusti termin na koji je čekao gotovo pet godina.

BBC je nakon upita bolnici dobio priopćenje u kojem kaže da je prema savjetu Vatrogasne i spasilačke službe Merseysidea "privremeno ograničila parkiranje električnih vozila na jednom od manjih parkirališta dok nadograde sustav protupožarnih prskalica". "Električna vozila još uvijek mogu parkirati na našem glavnom bolničkom parkiralištu", nastavlja se, ističući da ima i 14 mjesta s punjačima za električna vozila.

Freeman-Powel je frustriran odlukom na društvenim mrežama podijelio fotografije iz bolničke garaže uz komentar kako je 20 puta veća vjerojatnost da će se zapaliti vozila na benzin nego električna vozila. Pritom traži više informacija o načinu donošenja odluka u vezi s ovom zabranom.

Pročitajte više