Četiri nova modela iz Porschea

PORSCHEOV šef Matthias Müeller je u svom posljednjem intervjuu potvrdio planove za čak četiri nova modela. Iz Porschea će tako do 2018. Sasvim sigurno stići kompaktni SUV Macan i hibridni supersportaš 918 Spyder.

Müeller je rekao kako Porsche sve do kraja iduće godine neće donijeti konačnu odluku o proizvodnji novog sportskog modela koji bi popunio prazninu između 911-ice i 918 Spydera. No, s obzirom na dostupnost tehničkih komponenti, prije svega MMB platforme na kojoj će se temeljiti sljedeći R8 i nasljednik Gallarda, te uistinu veliki prostor između dva spomenuta modela, šanse za proizvodnju ovog automobila su velike.

Nadalje, gotovo je sigurno i kako će Porsche u narednim godinama tržištu ponuditi novu manju limuzinu koju trenutno mediji nazivaju Pajun (Panamera junior). Ovaj bi se automobil temeljio na skraćenoj izvedbi platforme sljedeće generacije Panamere, koja bi inače i sama trebala imati nekoliko varijanti.

Müeller je naime još potvrdio kako će u bližoj budućnosti biti ponuđene nove karoserijske izvedbe sljedeće Panamere, a najviše šanse dakako imaju coupe i tzv. shooting brake izvedba, odnosno sportski karavan. Ova prva bi ustvari trebala biti svojevrsni tzv. duhovni nasljednik modela 928 o čijem se povratku već duže vrijeme mogu čuti razne glasine. Druga izvedba je u neku ruku i najavljena nedavnim predstavljanjem konceptnog modela Panamera Sport Turismo.

Pročitajte više