DS Automobiles stigao u Hrvatsku, bili smo na otvorenju salona i saznali sve novosti

Foto: Index.hr

LUKSUZ na francuski način je oduvijek uključivao poseban doživljaj automobila i vožnje, uz puno stila i elegancije.

DS Automobiles je na automobilskoj sceni prisutan od 2009. godine. Nastao na osnovama kultnog Citroena DS, ovaj je mladi brand u kratko vrijeme postao ikona stila s naglaskom na eleganciju. Kao zasebna marka egzistira od 2015. godine, ali se tek u posljednje vrijeme etablirao kao ozbiljan rival premium starosjediocima. 

Što vozimo?

Objavljuje Index Auto u Utorak, 8. studenoga 2022.

DS Store

Donoseći tradicionalne francuske vrijednosti u kombinaciji s visokom razinom kvalitete, materijala i tehnologije, DS-ovi automobili su definitivno vrijedni pažnje. Nude drugačiji pogled na svijet automobila koji sada mogu iskusiti i hrvatski poklonici francuske autoindustrije. 

S radom je započeo prvi DS Store u Hrvatskoj. Smješten na zapadu Zagreba, prostor je to koji se predstavlja kao mala francuska oaza ispunjena posebnim mirisima, fotografijama Pariza i, dakako, automobilima. Tu se mogu pogledati tri modela koja se trenutno nude. 

Prvi dojmovi

Prvi kontakt s DS Automobiles imali smo još davno, kad je to bila podmarka Citroena. Sada cijela priča izgleda daleko ozbiljnije, a toga postajete svjesni čim se približite automobilu. DS4 definitivno izgledom ulazi u premium, nudeći visoki stil i originalan nastup. 

Ima tu i zgodnih detalja, poput unikatnog LED potpisa sprijeda ili ručica vrata koje se automatski izvlače. Iznutra vas pak očekuju vrhunski materijali, kombinacija kvalitetne kože i dekoracije s metalnim sjajem. Središnji infotainment nudi odličnu čitkost, a veseli i prisustvo analognog sata, kao i tipka za startanje motora. 

U vožnji je DS4 vrlo uglađen i nadasve udoban. Kratko druženje s automobilom odradili smo u dizelašu, s odličnim motorom sa 130 KS koji se i ovdje dobro snašao. Prvi dojam više no korektan, prije svega zbog originalnosti i udobnosti.  

Što se nudi?

Ponuda starta modelom DS3 Crossback, malenim crossoverom koji se nudi u kombinaciji benzinaca, dizelaša, ali i potpuno električnom E-Tense izdanju. Uskoro će biti i redizajniran, a trenutno se nudi po početnoj cijeni od 209.900 kn za izvedbu Bastille s benzincem od 100 KS i ručnim mjenjačem.

Idući u ponudi je novi DS4, najnoviji model marke koji se također nudi u kombinaciji termičkih motora te s hibridom od 225 KS. Jedna od posebnosti je Cross izvedba s crossoverskim detaljima, a početna cijena modela je 240.900 kn. 

Najveći model trenutno u ponudi je DS7 Crossback. I ovaj model će početkom iduće godine dobiti redizajnirano izdanje, a do tada se aktualna generacija nudi u kombinaciji benzinca od 180 KS, dizelaša od 130 KS te hibrida s 225 odnosno 300 KS. Početna cijena modela je 317.900 kn. 

Spomenimo i kako će tijekom sljedeće godine uz nove verzije DS3 i DS7 u prodaju stići DS9 kao perjanica marke. 

Više informacija o ponudi i aktualnim cijenama možete pronaći ovdje

Pročitajte više