Facelift za Hyundai Accent

HYUNDAI je na južnokorejskom tržištu premijerno predstavio osvježeni model Verna Transform, u svijetu poznatiji pod imenom Accent.

Novi Accent pomlađen je tipičnim zahvatima, najočitijim na prednjem dijelu gdje se može uočiti nova prednja maska i svjetla, a potom i nešto modernije oblikovan odbojnik. U duhu novih trendova automobil ima retrovizore s integriranim, a suvremeniji izgled podaren je i pokrovima stražnjih svjetala.

Unutrašnjost načelno prati cjenovni razred kojem model pripada. Jedine prave novosti tiču se opreme, pa će tako kupac u Accenta moći "ugurati" PowerBass bas jedinicu, a također tu su Bluetooth i USB povezivanje vanjskih jedinica. Za bolji ugođaj brine se plavo osvjetljenje kokpita, kao i blago osvježena ploča s instrumentima.

Ponuda motora ostat će načelno neizmijenjena, a jedina novost je implementacija ECO Assist sustava za ekonomičniju vožnju. Također, svi motori sada troše manje goriva i emitiraju manje štetnih plinova.

Bazni model 1.4 Trendy na domaćem tržištu starta cijenom od oko 8.000 USD, dok je dizelska verzija s bogatim Premier paketom opreme skuplja oko 3.000 USD. Zasad nema nikakvih informacija o terminu dolaska novog modela na europsko, a time i hrvatsko tržište.

Pročitajte više