Ferrari ukida navigacijski sustav iz ponude, poznato i zašto

Foto: Ferrari

IAKO se cijena najjeftinijeg Ferrarija kreće u stotinama tisuća (eura), navigacija se više neće nuditi na novim automobilima, čak ni uz doplatu. 

To prije svega vrijedi za novije modele 12cilindri i Purosangue, a poslano je i objašnjenje iz Ferrarija. Iako je navigacija dugi niz godina bila simbol luksuza u automobilu, dolaskom pametnih telefona ona je postala daleko pristupačnija. 

Navigacijski sustavi su izgubili na ekskluzivnosti, ali ne i na upotrebljivosti. Danas nude više informacija nego ikad prije, posebno one koje se koriste na mobilnim telefonima. Toga su svjesni i u Ferrariju, čije automobile vlasnici ionako voze samo povremeno. 

"Učinili smo to jer mislimo da je telefon i fantastično zrcaljenje telefona najjednostavnija mogućnost i najažuriraniji sustav", rekao je Ferrarijev šef marketinga Emanuele Carando za Drive. "Naši se automobili ne koriste svakodnevno i ne želimo da naši klijenti svaki put kad voze svoj Ferrari saznaju kakvu vrstu sustava moraju koristiti. Imaju telefon, imaju svoj Apple i Google Maps ili što već."

I doista, kada ste zadnji put koristili ugrađenu satelitsku navigaciju u automobilu, umjesto da uključite telefon i koristite Apple CarPlay ili Android Auto? Kupci novih Ferrarijevih modela neće imati drugog izbora nego koristiti svoj telefon za navigaciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.