FOTO Ovo je najsimpatičniji sportaš, a platit ćete ga preko 100.000 eura

Foto: DBA

BRITANSKI specijalist najavio je specijalni model još 2019. godine, ali je tek sada stigao na ceste.

Ideja je bila napraviti 60 specijalnih Minija, kojima bi se obilježilo 60 godina od lansiranja prvog Minija, a za sve je bio kriv David Brown Automotive (DBA). Već jedan pogled je dovoljan da oprostimo dvogodišnje kašnjenje, jer simpatičnijeg i manjeg sportaša vjerojatno niste vidjeli nikad prije. 

Ovo je u jednu ruku restomod, modern interpretacija klasika, i još k tom u specijalnom izdanju. Oselli Edition je dvosjed naglašenog sportskog karaktera. Na dizajn ne treba trošiti riječi, jer je sve rečeno prije otprilike 62 godine, a sada se samo možemo diviti. 

Ono bitno je da je ispod poklopca unaprijeđen motor. 1.42 benzinac s dva rasplinjača daje 125 KS pri 6.200 o/min, uz 153 Nm pri 4.500 o/min. U kombinaciji s pet-stupanjskim ručnim mjenjačem odmah vraća u stara dobra vremena, i to sprintom od 7.8 sekundi do 100 km/h. Nudi se i automatski mjenjač, ali u kombinaciji originalnog motora. 

 

Mini Remastered Oselli Edition je pravi sportaš, pa tako dobiva šperu, AP Racing kočnice i Bilstein amortizere. Tu je i sportski ispuh, kao i trkaće gume promjera 13 inča. 

A za kraj hlađenje. Početna cijena je nevjerojatnih 98.000 GBP, odnosno 108.000 GBP za izvedbu s četiri sjedala. Ali vjerujte, svih 60 primjeraka će brzo planuti. Razlog je jednostavan - nitko ne nudi ništa slično ni upola tako simpatično.

Pročitajte više