FOTO, VIDEO Pakleni duo u prodaji: Aventador je jedan od najbržih na kopnu, a trkaći katamaran na moru

 Foto: JamesEdition

OVO je prilika koja se ne propušta. Prodaje se paket s kojim ćete biti najbrži na cesti i moru, a jedini problem bi mogla biti cijena. 
 
Lamborghini Aventador SV je jedan od najbržih automobila na svijetu. Pogonjen 6,5 V12 atmosferskim monstrumom od 750 KS hvata 100 km/h u 2,9 sekundi, dok će kazaljka pokazati 200 km/h nakon samo 8,8 sekundi. I da, super-Lambo ide preko 300, pa i preko 350 km/h. Naklada je limitirana na 500 primjeraka, a početna cijena je 357.000 eura. 
 

No, kako ne bi bili ograničeni samo na asfaltne ceste tu je i njegova morska izvedba. Trkaći katamaran od 52 stope, odnosno nešto manje od 16 metara estetski se u potpunosti oslanja na Lamborghini, bojom ali i oblikom nadvodnog dijela trupa. Izrađen je od karbona, a na vodi potegne i do 290 km/h.
 
Plovilo je nastalo zahvaljujući ideji super bogatog vlasnika, koji je poželio uz snažno individualizirani cestovni Lambo imati odgovarajuću zvijer i za juriš na vodi. Jedina prava razlika je pogonu, gdje je prednost dana Mercuryu. Razvija oko 1.350 KS, odnosno 1.550 KS kada vozi na trkaće 112 AKI gorivo. Izrada plovila je trajala gotovo dvije godine, a vlasnik ga je platio 2,35 milijuna USD. 
 
No, dok jednom ne smrkne, drugom ne svane, pa tako potencijalni kupac zbog hitnosti prodaje može plovilo dobiti po cijeni od 2,199 milijuna USD. I da, Lamborghini Aventador SV Roadster s tek nešto više od 1.100 prijeđenih kilometara je uključen u cijenu.  
 

Pročitajte više