FOTO Volkswagenov inovativni T-Roc Cabrio stigao u Hrvatsku, objavljena je i cijena

Foto: Volkswagen

IAKO nije prvi crossover bez krova na tržištu, ovaj je prvi koji bi mogao ostvariti zapažen rezultat.

Za razliku od skupih prethodnika Volkswagenov novitet puca nešto niže. Daleko od toga da je jeftin, ali njegov koncept je dovoljno pristupačan da o njemu razmisle svi koji traže nešto posebno. Naravno, ovo je auto posebnog karaktera kod kojeg su ekskluzivnost i dizajn na prvom mjestu, a tek onda uporabna vrijednost.

Stvoren po principu Accept No Roof, novi T-Roc Cabrio objedinjuje robusnost SUV vozila i ugodan osjećaj tijekom vožnje u otvorenom automobilu bez krova. Nudi mjesta za četvero, a iznad njih je platneni krov koji se otvara i zatvara potpuno automatski za devet odnosno jedanaest sekundi, i to tijekom vožnje pri brzini do 30 km/h.

T-Roc Cabrio je dugačak 4,27 m, a njegov međuosovinski razmak iznosi 2,63 m. Širina mu je 1,81 m, dok visina mjeri 1,52 m. Vozač i suvozač sjede, s referentnom točkom položaja kukova, na visini od 599 mm iznad asfalta, a putnici na stražnjim sjedalima na visini od čak 616 mm. Kapacitet prtljažnika ovog modela iznosi 280 litara.

Hrvatski kupci će na raspolaganju imati dvije razine opreme, Style i R-Line, a u kombinaciji 1.5 TSI motora sa 150 KS. Naravno, uz izdašnu opremu na raspolaganju je i niz opcija, od DSG mjenjača do elemenata za personalizaciju.

I na kraju spomenimo cijene. T-Roc Cabrio 1.5 TSI DSG 150 KS Style stoji 252.456 kn, dok izvedba s R-Line paketom i DSG mjenjačem stoji 283.631 kn.

Pročitajte više