Hoće li Kia Stonic biti tražena roba i u Hrvatskoj?

 Foto: Kia

DOBRO odmjerena ponuda i atraktivan koncept idu u prilog tezi kako će Stonic biti još jedan tržišno zanimljiv proizvod korejskog proizvođača. 
 
Da, Stonic je prvi korejski model u segmentu malih SUV-ova gdje stoluju Renault Captur, Toyota CH-R i Opel Mokka. No stiže VW T-Roc, ali i mališani iz Seata i Škode vrlo sličnog koncepta. Ne treba zaboraviti ni kućnog rivala, Hyundai Konu koja će zasigurno biti opcija koja se uzima u obzir. 
 
 
A u slučaju mladalački nastrojenog Stonica start je na 112.900 kuna s uključenim popustom. Za taj iznos dobiva se atraktivni crossover pogonjen 1,25-litrenim benzinskim motorom snage 84 KS. Oslabljena konjica vuče na Custera, ali je zato startna oprema LX Active potpuna. 
 
Želite li više, morat ćete platiti 134.990 kn za izvedbu sa 1.4 benzincem od 100 KS, odnosno 137.990 kn za 1.0 T-GDI sa 120 KS. Ovdje govorimo o boljoj EX Edition opremi u koju ulazi doista puno, od kamere za vožnju unatrag, elektrifikacije i 17-inčnih alu naplataka, pa sve do ukrasnih detalja izvana i iznutra. Jedan je dizelaš u ponudi, 1.6 TCI sa 110 KS, a cijena mu je 148.990 kn, i to s istim paketom opreme.
 
 
Nema sumnje, Stonic je pravi šminker i ponudom s brojnim mogućnostima individualizacije udara "u sridu". Isplati li se platiti toliki novac pokazat će vrijeme. Ako vam pak stil nije važan, tu je veći Ceed nešto povoljnije cijene. 

Pročitajte više