Honda odlazi iz Velike Britanije!

Foto: Honda

NAGAĐANJA o povlačenju Honde s Otoka danas su dobila nastavak u obliku službenog priopćenja u kojem je Honda potvrdila zatvaranje britanskih proizvodnih kapaciteta.

Poznat je i termin. Tvornica u Swindonu će svoja vrata zatvoriti 2021. godine, paralelno s okončanjem proizvodnog ciklusa aktualnog Civica. A poznat je i razlog, koji je stigao u obliku pomirljivog službenog priopćenja prema kojem su "odlučili ubrzati proces elektrifikacije, a kao odgovor na promjene u globalnoj autoindustriji".

Pritom će Honda "revitalizirati globalne proizvodne kapacitete i fokusirati svoje aktivnosti u regijama gdje očekuje da će imati povećanu proizvodnju", kažu u priopćenju. Britanija je definitivno ispala iz igre, dok se Brexit u priopćenju ipak ne spominje.

Podsjetimo još jednom koliki je ovo udarac za britansku autoindustriju i njeno gospodarstvo. Hondina tvornica u Swindonu ima godišnji kapacitet od 150.000 automobila i zapošljava 3500 ljudi. U Velikoj Britaniji Honda će zadržati tek svoje europsko sjedište.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.