Mercedesov diler u zadnji čas digao cijenu za 50.000 USD, odgovor tvrtke je sve

Foto: Mercedes

POTENCIJALNI kupac luksuznog električnog Mercedesa nemalo se iznenadio kad je stigao po rezervirani automobil. 

Jon Rettinger, osnivač Techno Buffala i popularni YouTuber, podijelio je s javnosti što mu se dogodilo u Mercedesovom salonu. Jon je u tvitu objasnio kako je u salonu rezervirao Mercedes EQS 580 4Matic koji starta cijenom od 119.110 USD. Međutim, kad je osvanuo dan primopredaje i plaćanja računa, iz salona su ga obavijestili kako je cijena skočila za 50.000 USD.

Naime, uslijed narušenih odnosa potražnje i ponude kao posljedice manje isporuke vozila zbog nedostatka poluvodiča, brojni dileri podižu cijene. Pritom se drastično podižu cijene i novih i rabljenih vozila, a sve kako bi se ostvario ekstra profit. 

Jon je očekivano odustao od kupovine smatrajući kako 40-postotno povećanje cijene nema smisla. Razočarani kupac javio se i u matični Mercedes-Benz USA, čiji je predstavnik odgovorio kako njihova politika nije da se miješaju u konačne cijene i kako to ne smiju. Poslovično se opravdavaju nestašicom i velikom potražnjom, a na kraju je predstavnik rekao: #Vjerujem da je automobil vrijedan toga (povišene cijene)."

Rettinger je odustao od Mercedesa i na kraju kupio konkurentni Lucid Air o kojem će tijekom siječnja snimiti i video. 

Pročitajte više