Lamborghini najavio supersportski Huracan u terenskoj izvedbi

Foto: Lamborghini

U LAMBORGHINIJU se priprema nova igračka za odabrane. 

Za razliku od svega prije viđenog, jer Urusa mnogi ne doživljavaju kao pravi Lamborghini, konačno se priprema terenac dostojan slavnog imena. Bit će to Huracan, koji je na samom zalasku karijere, a dobit će terensku izvedbu Sterrato. To se očekivalo još od 2019. godine kad je prikazan koncept ovakvog vozila. 

Ne samo da će ovaj Huracan smjeti sići s asfalta već će na makadamskim putevima vlasniku osigurati ugođaj vožnje relijaškog bolida. Naravno, pod uvjetom da im nije žao laka na skupocjenom automobilu. Najavni video u kojem je automobil još uvijek skriven iza maske jasno sugerira što ovaj Lambo može i treba.

Svojevrsna crossover izvedba Huracana izgleda opako, a vjerojatno će biti dostojan imena i izgleda. Dodatno podignut, s mesnatijim gumama te plastičnom zaštitom i krovnom LED rasvjetom, Sterrato je definitivno spreman za offroad avanture. 

Pretpostavlja se kako će pogon ostati isti – 5.2 V10 s preko 400 KS u kombinaciji pogona na sve kotače. Premijera se očekuje najesen, taman da prvi primjerci u salone stignu pred skijašku sezonu. 

Pročitajte više