Musk će od Tesle dobiti nagradu od 56 milijardi dolara?

Foto: EPA

Izvršni direktor Tesle Elon Musk objavio je na X-u da većina dioničara te tvrtke podržava ispunjavanje ugovora o isplati 55.8 milijardi dolara koji je Musku 2018. dodijelila Tesla, nekoliko mjeseci nakon što ga je sudac iz Delawarea poništio.

U objavi na X, Musk je rekao da su dioničari značajnom većinom podržali odluku o njegovoj nagradi i preseljenju tvrtke u Teksas.

Objavio je i grafikon koji pokazuje da su obje odluke već prikupile znatno više glasova nego što je bilo potrebno za njihovo usvajanje. Musk je u objavi također zahvalio dioničarima na podršci.

Teksaški guverner: Čestitam Musku

Teksaški guverner Greg Abbott čestitao je Musku na X-u.

“Čestitam na dobivanju plaće koja vam je obećana i na vašem preseljenju u Texas. Dobro došli u državu koja nema ni osobni ni korporativni porez na dohodak", napisao je.

Ranije su tijekom suđenja direktori Tesle tvrdili su da je dogovor sklopljen kako bi se osiguralo da Musk nastavi posvećivati svoju pozornost tvrtki. 

No sutkinja suda u Delawareu je ustvrdila da Tesla i Muskovi odvjetnici "nisu mogli dokazati da su dioničari bili potpuno informirani o glasanju", baš kao i da je on imao "snaže veze s osobama zaduženima za pregovore u ime Tesle".

Dioničari glasaju danas

Dioničari Tesle glasat će danas tijekom dana. Rezultat bi mogao poništiti odluku suda ili je ojačati i prisiliti tvrtku da ponovno pregovara sa svojim izvršnim direktorom.

Protivnici smatraju isplatu nezasluženim i pretjeranim darom odbora koji uključuje Muskova brata Kimbala i druge bliske saveznike. Kažu da je to u sukobu s interesima dioničara.

Veliki institucionalni investitori poput norveškog suverenog fonda i kalifornijskog fonda za mirovinu učitelja protive se isplati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.