Najtraženiji Volkswagen je redizajniran, lako ćete ga prepoznati

Foto: Volkswagen

VOLKSWAGENOV bestseler je temeljito obnovljen. 

Nova epoha u Volkswagenu kreće s Golfom, a to se dogodilo ove godine dolaskom osme generacije Golfa. Satovi su se pomakli i poravnali s Golfom, a prvi na redu je bio Arteon koji se usuglasio s dizajnerskim smjernicama Golfa.

Sada je na red stigao Tiguan, druga generacija, koju gledamo od 2016. godine. Godine mu dobro stoje pa je prošle godine bio najprodavaniji model marke. Sada je usuglašen s novim dizajnerskim stremljenjima, posebno sprijeda, gdje je prepisan Golfov recept. Novi su i odbojnici, dok će straga promjene biti teže uočljive. Bar dok se ne upale svjetla, koja, pogađate, opet imaju novu grafiku. Pomodno rješenje je uvedeno i u pogledu imena modela koje je stiglo na središnju poziciju, a nova je i 4Motion oznaka. 

 

U kabini odmah u oči upada potpuno novi upravljač s osvijetljenim funkcijskim tipkama. Kontrole osjetljive na dodir dominiraju, a njihov broj raste s izabranim razinama opreme. Novi je i infotainment s novim mogućnostima povezivanja i upravljanja, dok digitalni kokpit ide do 10,25 inča. Ponudu zaokružuju ambijentalna rasvjeta i Fender premium audiosustav snage 480 W.

Što se tiče opreme, Tiguan je profitirao u svakom pogledu. Najzanimljiviji je Travel Assist sustav djelomično autonomne vožnje, a prate ga drugi danas uobičajeni sustavi asistencije. 

Ponuda kreče 2.0 TSI benzincem koji će dobiti i Ameri kod kojih daje 187 KS i 300 Nm. Mi u Europi dobivamo novi plug-in hibrid s 245 KS poznat iz Golfa GTE-a, ali i R izvedbu kod koje prije spomenuti benzinac daje čak 320 KS. Početak ponude će biti na 130 KS kod benzinaca i nešto niže kod dizelaša.

Dobra je vijest da prodaja kreće uskoro.

Pročitajte više