Nasljednik legendarnog VW Minibusa dolazi uskoro, procurile priče i o cijeni

Foto: VW

KAD je Volkswagen u pitanju, sve oči su uprte u skori dolazak modela VW ID.Buzz koji tržište iščekuje već godinama.

Europska premijera zakazana je za 9. ožujka, a potom će automobil doživjeti i američku premijeru u Austinu. Naime, upravo se od ovog modela očekuje snažan start na američkom tlu, gdje je originalni Microbus stekao kultni status. 

Kad je u pitanju Europa, ovih dana se pojavila informacija o mogućoj cijeni. Njemački Automobilwoche je tako od neimenovanih izvora u VW-u saznao kako će cijene biti vrlo slične Multivanu, odnosno na razini od 60.000 eura. 

Dodatno, u kombinaciji s državnim poticajima cijena u Njemačkoj bi mogla pasti bliže iznosu od 50.000 eura. Kao što smo rekli, premijera je za nešto manje od mjesec dana, a lista narudžbi se otvara u svibnju, doznaje Auto News. 

U pitanju će biti izvedba sa straga postavljenim elektromotorom i stražnjim pogonom, dok će izvedba s pogonom na sve kotače biti uvrštena u ponudu naknadno. Prvi primjerci kupcima će biti isporučeni početkom rujna. Isto vrijedi i za produljenu izvedbu s dodatnim redom sjedala i 300 mm većom duljinom koja će naknadno stići. 

Pročitajte više