Nećete vjerovati koliko košta vjetrobransko staklo na ovom autu

Foto: McLaren

U pitanju je vjerojatno još uvijek jedan od najboljih i najpoželjnijih hipersportskih automobila.

Pogađate, iza ovog automobila stoji najdarovitiji konstruktor današnjice Gordon Murray, a automobil o kojem je riječ je McLaren F1. Za njega su vjerojatno čuli i oni kojima automobili nisu u fokusu, a je li to zbog zlata u prostoru motora, odličnog BMW-ovog motora, brzinskih rekorda ili samo činjenice da je bio i ostao omiljen automobil Rowana Atkinsona - sasvim je svejedno. 

>> McLaren F1: Automobil koji je promijenio svijet

Bitno je da McLaren F1 još uvijek ima dosta braće na cestama i po garažama, a njihovi vlasnici ih pažljivo čuvaju. Ipak, ponekad se dogodi nezgoda, što iziskuje vrlo skupe i zahtjevne popravke. Takva je situacija i s vjetrobranom. 

 

Ovaj bolid s centralno postavljenim vozačkim sjedalom ima ogromno i zaobljeno vjetrobransko staklo koje zasigurno ne možete naći kod prodavača zamjenskim dijelovima. Dobra je vijest da dijelovi i dalje postoje, a čuvaju se u McLarenovoj bazi. 

A kad je riječ o pukotini na vjetrobranskom staklu, zamjena je jedino rješenje. Kako pokazuje video, taj problem imala su ovaj vikend dva vlasnika koji su se sa svojim McLarenima našli na događaju Velocity Invitational, na trkalištu Sonoma Raceway, u Kaliforniji. 

Kako doznaje Motor1, zamjena vjetrobranskog stakla stoji 33.000 USD. Samo staklo ima cijenu od 25.000 USD, dok je preostalih 8000 USD trošak ugradnje. Prevedeno, to znači da će popravak na dva automobila iz videa stajati čak 66.000 USD. 

Pročitajte više