Novi VW T-Roc: Drugi je najprodavaniji model u klasi, a sad je temeljito obnovljen

JEDAN je od najpopularnijih modela u postavi Volkswagena, a kako bi zadržao veliku privlačnost, Volkswagen ga je osvježio. Ovo je novi T-Roc, "Golf među crossoverima".

Ponovimo, T-Roc je 6. po redu najprodavaniji model u Hrvatskoj i drugi najprodavaniji Volkswagen. Ove godine prodano je 1015 primjeraka.

Izvana je facelift obuhvatio uobičajena područja. Idu od redizajniranih branika i modernije grafike svjetala do nove maske hladnjaka i proširene palete boja i naplataka. Na popisu opcija sada su i IQ.Light LED matrična svjetla s 24 modula, a uveden je i uniformirani L svjetlosni potpis. 

Kabina je sada lišena tvrde plastike na kokpitu, a osvježena je ploča s instrumentima. Kokpit je sada digitalni od starta ponude s početnom izvedbom dijagonale 8 inča (skuplje izvedbe imaju 10.25"), a središnji zaslon dijagonale do 9.2 inča je postavljen na višu poziciju zbog bolje preglednosti. Poput novog Golfa, korisnike očekuju dodirne kontrole klime, a novi dizajn dobivaju ručica automatskog mjenjača i kolo upravljača.

Ponuda motora ostaje bez promjena. Start je trocilindraš koji iz jedne litre daje 110 KS. Dalje slijedi 1.5 sa 150 KS, a ponegdje će se nuditi i 2.0 motor sa 190 KS. Dizelaš je 2.0 TDI sa 115 i 150 KS, a vrijedi spomenuti i dostupnost 4Motion pogona i DSG mjenjača. Top izvedba ostaje u ponudi – R s 300 KS. I da, dobro iščitavate – nijedna opcija ne nudi elektrifikaciju. 

Sustavi autonomne vožnje predvođeni travel Assistom udomaćili su se u cijeloj gami, pa i na ovom modelu. Stoga odmah preskačemo do podatka da i Cabriolet ostaje u igri, dakako samo s benzincima. 

Cjelokupna paleta modela s paketima opreme Base, Life, Style i R-Line na tržište dolazi polovicom iduće godine uz startnu cijenu od 23.500 eura na njemačkom tržištu.

Pročitajte više