Osvetnik sa Otoka

 Foto: Kahn Design

KAHN Design nas redovito časti atraktivnim preradama, najčešće domaćih brandova poput Land Rovera i Aston Martina. Ovaj put je potonji u igri. 

 

Iza imena WB12 Vengeance krije se još uvijek vrlo konkurentan Aston Martin DB9. Kažemo još uvijek, jer će DB9 uskoro u zasluženu mirovinu, no svojim performansama i izgledom itekako izaziva sva osjetila. 



Prerada će svjetlo dana ugledati početkom mjeseca u Ženevi, a do tada nam stižu najavne fotografije.

Kao što se i očekivalo automobil je estetski doista pretrpio značajne promjene, osjetno veće no što proizvođači rade u redizajnu. 

 
Prednjicom dominira maska izrađena od aluminija koja kao da najavljuje da se iza rešetki krije pravi monstrum. Ugrađen je i novi odbojnik s povećim usisnicima izrađen od kompozita.

Bočna silueta dodatno je naglašena čišćenjem od detalja, pa je tako automobil izgubio klasične ručice. Isto je učinjeno i straga gdje sklad linija "narušavaju" dva ispušna topa i kružna LED svjetla. 

Zasad je nepoznato je li učinjen tuning motora. Za time realno nema ni potrebe, jer je u pitanju atmosferski 6.0 V12 sa 380 KW (517 KS) i 620 Nm. 4,6 sekundi za sprint do 100 km/h i 295 km/h maksimalne brzine djeluje sasvim dobro.

O zvučnoj kulisi da i ne govorimo.

Pročitajte više