Ovo je novi električni Hyundai, poznat domet. Adut bi mu trebala biti cijena

Foto: Hyundai

Hyundai je objavio teaser-fotografije svog nadolazećeg električnog automobila, koji će premijeru imati za tjedan i pol na međunarodnom sajmu mobilnosti u Busanu, u Južnoj Koreji.

Hyundai Inster, potpuno električni gradski automobil, bit će ponuđen s dometom do 355 kilometara, s očekivanom početnom cijenom od tek nešto više od 20.000 eura. Ovaj model temelji se na Hyundai Casperu, vozilu duljine 359 cm koje je od 2021. godine dostupno u Južnoj Koreji i Indiji s benzinskim motorima. Hyundai će u Koreji Inster prodavati pod imenom Casper Electric. 

Iako slike još uvijek ne otkrivaju sve detalje, vidljiva je forma crossovera s okruglim LED dnevnim svjetlima na prednjoj strani i pikseliziranim stražnjim svjetlima koja podsjećaju na dizajn skupljih modela poput Ioniqa 5 i Ioniqa 6.

Očekuje se da će Inster biti dostupan na tržištima početkom sljedeće godine. Hyundai je također objavio da će ovaj model koristiti integrirani pogonski modul tvrtke BorgWarner te će, kako smo naveli, pružati solidan domet za ovakav automobil.

Prijašnje informacije govorile su da bi se Inster trebao pojaviti u Europi krajem ove godine, no konkretnije informacije trebale bi biti objavljenje na skorom predstavljanju u Južnoj Koreji. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.