Pagani ima novitet brutalnih performansi i cijene

Foto: Pagani

SLAVNA kompanija planira proizvesti tek 40 primjeraka.

U Paganiju već godinama uspješno proizvode hipersportske automobile bezobrazno visokih cijena. Umjesto novih modela, više vole predstavljati specijalne izvedbe, a sudeći po interesu, ide im jako dobro. Najnoviji u nizu nosi oznaku Roadster BC i može jako puno.

Tako za protuvrijednost od oko 3,5 milijuna dolara Pagani nudi izuzetno atraktivan bolid u toples izdanju pokretanom AMG-ovim 6.0 V12 motorom. Sada daje 802 KS i 1.050 Nm, što je nekih 50 KS i 50 Nm više od coupe izvedbe. Nebitno, za razliku od podatka kako je pogon stražnji i ostvaren putem X-Trac mjenjača sa sedam stupnjeva prijenosa. I sad ono najbolje, masa automobila je izvanrednih 1.217 kg.

Za Paganijev monstrum je Pirelli dizajnirao posebnu obuću, a jedna od posljedica je još bolji grip. Dovoljan podatak je da ovaj model podnosi lateralna ubrzanja od 1.9 G, što je osjetno bolje od primjerice Chirona koji ne može držati više od 1,5 G. I da, na 100 km/h bi trebao stići za nekih 2,5 sekundi.

Automobil će prvi uživo moći vidjeti idućeg mjeseca posjetitelji Monterey Car Weeka, ali poznavajući dosadašnju praksu, svi primjerci bi lako do tada mogli biti rezervirani.

Pročitajte više