Pluriel - četiri izvedbe za četverostruki opoziv

KAO ŠTO se i moglo očekivati na prve probleme inovativnog Citroenovog modela trebalo je pričekati tek nekoliko mjeseci. Auto Express je prije nekoliko dana objavio da Pluriel poznat kao četiri automobila u jednom pati od istog broja problema.

Citroen je priznao da je prvi potez povučen. 2.500 prodanih primjeraka već je opozvano, a dovršen je i projekt obnove modela za iduću godinu. Najveći dio izmjena zadesio je kompliciranu i osjetljivu krovnu konstrukciju, koja će biti osjetno pojačana. Naime, zbog oštećenja zaštitne gume na krovu rezultiralo je prokišnjavanjem na spoju krova i okvira vjetrobranskog stakla.

U Citroenu kažu da je to rezultat nepažljivog rukovanja prilikom operacije skidanja krovnih lukova. Kako je vlasnike nemoguće preodgojiti, a i kupac je uvijek u pravu, francuski inženjeri će optimizirati sustav i učiniti ga trajnijim.

Također, u svojevrsnom faceliftu biti će donekle modificirana prednja sjedala, te stražnja ručica za otpuštanje pomičnog krova. Posljednja u nizu modifikacija zadesila je poklopac prtljažnika, koji je dobio funkciju automatskog zaključavanja.

Glasnogovornik Citroena kratko je prokomentirao slučaj Pluriel:"Ove četiri modifikacije su dio programa kvalitete, koji je stvoren kako bi naše mušterije zadržao zadovoljnima".

Pročitajte više