Porsche otkriva Mission E: Tehnološki najnapredniji sportski automobil današnjice

 Foto: Porsche

UPRAVO tako Porsche najavljuje proizvodnu izvedbu koncepta Mission E, najzanimljivijeg i najatraktivnijeg sportskog automobila s električnim pogonom. 
 
Samo nekoliko dana nakon lansiranja nove aplikacije putem koje se nudi upoznavanje sa električnim novitetom iz Porschea dolazi i nekoliko fotografija konačne izvedbe. Ne otkrivaju mnogo, ali se mogu vidjeti detalji poput prednjeg prtljažnika, segmenta vanjskog retrovizora ili pak porta za punjenje baterija. 
 
 
Nema sumnje, Mission E puca na Teslu, ali i na sve buduće električne rivale koji su u pripremi. Kada tijekom sljedeće godine stigne na cestu, svog će vlasnika tetošiti ukupnom snagom većom od 600 KS i sposobnošću da ubrza do 100 km/h za 3,5 sekundi. Pritom će mu doseg biti barem 500 km čime bi postao najupotrebljiviji električni model njemačkog giganta. 
 
Sve rečeno zvuči odlično i potvrđuje status najozbiljnijeg rivala Teslinoj limuzini. 
 
 
 
U Porscheu svoj novitet najavljuju kao "ekskluzivni sportski automobil koji će postaviti standarde kao najbolji i tehnološki najsofisticiraniji automobil u segmentu".
  
S automobilom se možete upoznati i putem aplikacije Mission E Augmented Reality koju možete besplatno skinuti s Google Playa ili Apple App Storea. 
 

Pročitajte više