Prodaje se VW kombi s Porscheovim motorom, cijena je stravična

IAKO je prošlo četvrt stoljeća, mnogima je još u dobrom sjećanju Renaultov bolid Espace F1 s motorom bolida Formule 1. Ova prerada je jedna od zanimljivijih varijacija.

U pitanju je Volkswagen T5, ali osim imena i osnovnih obrisa ima malo zajedničkog s originalom. Temelji se na modelu iz 2004. godine, a u međuvremenu je dobio potpuno novi interijer sa školjkastim sjedalima od karbona, ali i središnjom vozačkom pozicijom, kao na McLarenu F1. Nova je i ploča s instrumentima, dok je ostatak prednje armature prazan. Doista, nema dodatnih ekrana. 

100 km/h za manje od pet sekundi!

A za takav raspored mora biti i odgovarajući pogon. Ostao je u kući, ali susjednog Porschea. Konkretno, svoj motor donirao je model 911 (996), 3.6-litreni turbo šestak. Nadamo se samo kako netko nije motor izvukao iz vozne 911-ice. U svakom slučaju, sada daje 647 KS i usuglašen je sa šest-stupanjskim ručnim mjenjačem. Preko dvije tone težak kombi navodno ima 100 km/h za 4,9 sekundi, a može povući do 310,8 km/h. Za sigurno zaustavljanje brinu se Brembo kočnice, šestklipne sprijeda i četiriklipne straga, skrivene iza 19-inčnih crnih naplataka.

Nažalost, kombi nije jeftin. Prodavač za njega traži čak 155.500 eura, što je čak i više od cijene novog Porschea 911.

 

Pročitajte više