Škoda na ZG Auto Showu izlaže atraktivni koncept i najavljuje serijsku proizvodnju

 Foto: Pixsell, Škoda, Luka Šangulin/INDEX

ŠKODA je već potvrdila pet električnih noviteta do 2025., a među njima će biti barem jedan iz Vision obitelji. 
 
Dobra smjernica onoga što nas očekuje je posljednji u nizu koncepta, Vision X koji mogu vidjeti i posjetitelji zagrebačkog Auto Showa. Najatraktivniju Škodu Vision X pokreće 1.5 TSI motor u izvedbi na prirodni plin i u kombinaciji s elektromotorom. Ovakav pogon je vrlo vjerojatan i u serijskoj ponudi češkog proizvođača.
 
 
Otprije je poznato kako je šef prodaje u Škodi Alan Favey na godišnjoj konferenciji kompanije otkrio kako će Vision X ići u proizvodnju, a premijeru će imati za nešto manje od godinu dana na ženevskom salonu.
 
 
Električni model pak u pogonu će se oslanjati na ranije prikazan Vision E koncept, a on je imao dva elektromotora ukupne snage 306 KS i nudio doseg od 500 km, uz napredan sustav autonomne vožnje.
 
Prva električna Škoda na ceste će stići već 2020., a pokušat će se nadmetati s premium rivalima kao što su Jaguar I-Pace i u jednoj mjeri Tesla Model X. 
 
 
Tada bi na tržište trebala stići i električna Felicia, a već dogodine i električni Citigo. Što se tiče hibrida, prvo ćemo dočekati Superb PHEV s pogonom Passata GTE. 
 
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Škodu, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Škoda

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više