Spriječena tragedija. Zapela s autom između dvije rampe, spasila je tehnologija

Foto: Bundespolizei

USPRKOS crvenom svjetlu koje je signaliziralo kako će se rampe na pružnom prijelazu zatvoriti, vozačica je odlučila ignorirati signal i prijeći prugu. Dogodilo se to pokraj grada Altenbamberga u pokrajini Rheinland-Pfalz, a da stvar bude gora, 39-godišnja vozačica u automobilu je imala i svoje dvoje djece od 10 i 14 godina.

Kada je vidjela da se rampe zatvaraju, žena je reagirala u panici i prvo se unatrag zaletjela u barijeru, ali, naravno, bez uspjeha. Štoviše, tom je prilikom njezin automobil sletio s ceste i zapeo na željezničkoj pruzi.

Sustav prepoznavanja

Sreća je u nesreći što je tehnologija na pružnom prijelazu prepoznala da se nešto nalazi između barijera i automatski poslala signal strojovođi. On je trenutno reagirao i usporio vlak koji je na mjesto incidenta pristigao brzinom hoda.

Odmah su na teren izašli i pružni radnici, koji su pomogli prestrašenoj vozačici koja će - kažu u policiji - vjerojatno dobiti višemjesečnu zabranu vožnje i novčanu kaznu.

To je još jedno upozorenje kako se signalizacija na pružnim prijelazima nikada ne smije ignorirati: bolje je stati i minutu prije nego što se rampa spusti nego se naći u situaciji u kakvoj je bila spomenuta njemačka vozačica.

Pročitajte više