Tako to rade u Americi: Najluksuzniji Lincoln po cijeni S klase

Foto: Lincoln

LINCOLN Continental spada u red najslavnijih američkih limuzina, a sada joj je autor odlučio podariti specijalnu izvedbu dostojnu najboljih poslovnih limuzina svijeta.

A tu se Ameri pretjerano ne opterećuju pogonskim motorom, pa čak ni performansama. Jedino bitno je da je vlasniku ugodno, a to u američkim standardima znači ništa manje od kraljevskog komfora. Slavljeničko izdanje limuzine koja inače starta cijenom od 46.000 USD kreće, kao što samo ime govori, kontra otvaranjem vrata. Coach Door Edition pritom nažalost zadržava B nosač iz očitih razloga, pa je odmah propušten potpun dojam na kakav smo kod Lincolna navikli.

Međutim unutra je oprema prvoklasna, a kreće “Perfect Position” sjedalima podesivim na 30 načina, vrhunskim audiosustavom i aktivnim sustavom kontrole vibracija. Recimo i kako je razmak između osovina produljen za 152,4 mm. Umetci od plemenitog drva se podrazumijevaju, kao i stalak za prijenosno računalo.

Ispod poklopca 3.0 V6 twin-turbo s 406 KS i 542 Nm.

I pazite sad ovo. Model koji će biti tijekom iduće godine proizveden u svega 80 primjeraka povodom 80. rođendana modela Continental imat će cijenu od 100.000 USD. U Americi se snebivaju nad paprenom cijenom ne znajući da je to iznos za koji se "preko bare" ne nudi puno više. Naprotiv.

 

Pročitajte više