U Alfi misle da mogu protiv Porschea, evo i s čime

Foto: Alfa Romeo

POTVRDA stiže iz samog vrha kompanije.

Da se nešto kuha i sprema kako bi se serviralo obožavateljima sportskih luksuznih krstarica, nagađa se već mjesecima, a sad je stigla i potvrda. Prvi čovjek Alfe Romea, Jean-Philippe Imparato, najavio je idući novitet. Bit će to veliki SUV, a termin je zakazan za 2027. godinu. 

Imparato je izjavio kako bi idući novitet mogao biti SUV pozicioniran bar stepenicu iznad Stelvia. Još uvijek bezimeni Alfin adut borio bi se za naklonost tržišta u konkurenciji modela kao što su Porsche Cayenne, BMW iX i Mercedes EQE SUV.

Jedino pitanje je hoće li model dobiti zeleno svjetlo ili će prednost biti dana nasljedniku Giuliette kao petom po redu modelu tvrtke. Za Imparata je sasvim jasno koji model ima prednost. “Pitanje je hoćemo li još rasti? A za mene je odgovor da: moramo ići gore. Imamo sve – platformu, motore, softver. Možemo pomaknuti granicu do maksimuma i imam nekoliko dizajnerskih skica koje su jako dobre..."

Britanski Autocar doznaje kako će konačna odluka ovisiti o napretku elektrifikacije u Sjevernoj Americi, analizi potencijala azijskog tržište te prodajnim rezultatima rivala u Europi. 

Dobije li projekt zeleno svjetlo, sasvim sigurno će koristiti platformu STLA Large, a naglasak bi bio na elektrifikaciji. Stellantisu ovakav model nesumnjivo treba jer u tom području nudi samo proizvode pod značkom Jeepa i Maseratija. 

Imparato je dao do znanja kako je dizajn gotovo finaliziran. Kao što je poznato, bit će korištena rješenja vidljiva na manjem Junioru, ali i neka nova zasnovana na bogatom nasljeđu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.