VIDEO 130 milijuna eura vrijedni automobili u Velikoj Gorici pokazali što sve mogu

Foto: Luka Šangulin/Index

ČLANOVI Supercar Owners Circlea okupili su se danas sa svojim automobilima na prostoru Zrakoplovno-tehničkog centra u Velikoj Gorici. 

Nakon jučerašnjeg prolaska zagrebačkim ulicama, na kojima je stradala Pagani Zonda Barchetta, oko 130 milijuna eura vrijedna karavana super i hiperautomobila danas je protutnjala pistom pred gomilom gledatelja.

 

Okupljeni su uživali u rijetkim i egzotičnim modelima, među kojima su Ferrari Monza SP2, McLaren Elva, Aston Martin Speedster, LaFerrari, Porsche 918 Spyder, McLaren P1 te Bugatti La Voiture Noire, samo jedan izrađeni primjerak koji se prvi put u prometu našao baš na hrvatskim cestama.

Osim njih, našli su se tu i Rimac Nevera te Aston Martin Valkyrie AMR Pro, osmišljen za utrku Le Mans, a koji se prvi put ikada pojavio na europskom kontinentu. Aston Martin Valkyrie AMR Pro također ima baterijski sklop izrađen u Svetoj Nedelji.

Nakon Zagreba, karavana superautomobila putuje prema moru, odnosno prema Šibeniku i otoku Pagu. U Hrvatskoj će se zadržati do ponedjeljka, a ukupno će našim cestama prevaliti oko 1000 kilometara.

Pročitajte više