VIDEO Kupio je novi Audi i pritisnuo funkciju klime, evo kakvu je poruku dobio

Screenshot: Reddit

VLASNIK skupocjenog Audija neugodno se iznenadio nakon što je stisnuo tipku klimatizacijskog sustava.

Nakon što je pritisnuo tipku s natpisom Sync, a koja služi sinkronizaciji svih klimatskih zona, na zaslonu infotainmenta se pojavilo upozorenje kako ta funkcija nije obuhvaćena kupovinom. Doista, iako Audi nudi standardno trozonsku klimatizaciju kao standardnu opremu na brojnim tržištima, u Danskoj to nije slučaj. 

U Danskoj ta opcija stoji 5114 kruna, odnosno oko 5200 kuna. U protivnom će vlasnik nakon pritiska Sync tipke koja će čak i zasvijetliti dobiti obavijest “This function has not been purchased”.

Pomalo neočekivano, jer je sve donedavno bila praksa da proizvođači jednostavno izostave tipke koje upravljaju opremom koja nije ugrađena u automobil. Audijev postupak pak upućuje da je u konačnici jeftinije proizvesti sve komponente istima te naknadno programirati ovakve poruke koje će obavještavati vlasnika o nefunkcionalnim tipkama. 

Sudeći po reakciji vlasnika koji je izjavio da "prazne tipke nisu nepristojne“ i da ga poruka podsjeća da je škrt, možda bi bilo pametnije da su u Audiju programirali neutralniju poruku poput one da "funkcija nije dostupna“. 

Pročitajte više