VIDEO Najskuplji SUV-ovi stigli na zahtjevan teren, pogledajte kako se muče na usponu

Screenshot: YouTube

MOĆNI veliki terenci prepustili su mjesto još glomaznijim SUV-ovima, koji se na terenu ipak ne snalaze najbolje.

Terenci nikad nisu bili jeftini, ali luksuzni premium SUV-ovi su otišli korak dalje. Pritom su narasli, dobili još jače motore, a, nakrcani elektronikom, imaju vrhunske vozne osobine. Ali samo na asfaltu, jer će na terenu kapitulirati i pred desetak puta jeftinijim i osjetno starijim terencima. Istina, ako se ikada tamo nađu.

YouTube kanal SUV Battle ih je upravo tamo odveo. Ruku na srce, pred njih su stavili doista težak poligon na kojem bi se i terenci namučili, posebno oni većih gabarita. A onamo su stigli najskuplji i najbolji svoje vrste, od Audija Q7/Q8, preko BMW-a X5/X6, pa sve do Jeepa Grand Cherokeeja, Lexusa RX 350, Range Rovera Sport, Mercedesa GLE, pa i Volva XC90. 

Grand Cherokee se pokazao u startu, čim je uključena redukcija, pa je ubrzo i napustio bitku. Ostali su bili na stotinu muka. Kako im snage ne nedostaje, jasno je da će najveća prepreka biti velike mase, ali i tu ima iznenađenja. Ono što će neke začuditi je da je X6 do vrha stigao osjetno lakše od X5, ali i lakoća kojom se popeo Audijev Q8. Najsnažniji Range Rover svima je očitao bukvicu, dok je Lexus kapitulirao odmah na startu. Nije se proslavio ni Volvo XC90.

 

Pročitajte više