VIDEO Odskače od konkurencije: Pogledajte kako izgleda najluksuzniji SUV

Screenshot: YouTube

DAIMLER je prošlog mjeseca podigao puno prašine u autoindustriji kada se uključio u superluksuzno tržište SUV-ova, otkrivši svoje najreprezentativnije vozilo. Mercedes-Maybach GLS ulazi u ovaj segment kao stalni član ove marke, a prodaja u SAD-u započinje u drugoj polovici sljedeće godine. Pogledajmo neke od njegovih najzanimljivijih značajki zahvaljujući novom, gotovo 20-minutnom videozapisu youtubera Shmee150.

Snimke su napravljene u Dubaiju, prikladnom mjestu za snimanje novog Maybachovog SUV-a, gdje nam Tim pokazuje detalje dizajna specifične za Maybachovu verziju GLS-a. Video nas vodi i kroz kontrole i mogućnosti interijera, uključujući MBUX infotainment sustav. Primjer koji prikazuje video dovršen je "hyacinth red" nijansom crvene boje i dopunjen 23-inčnim Maybachovim kotačima.

Gledajući stražnja sjedala, ovo je očito luksuznija varijanta s četiri sjedala, koja je bogato opremljena svime što se može zamisliti - sklopivim podmetačima, bocom šampanjca, namjenskim mirisom, sustavom za zabavu i još mnogo toga. Sva četiri sjedala u kabini imaju mogućnost hlađenja i grijanja, a standardno dolaze s masažerima.

Ispod haube nalazi se hibridni 4-litarski V8 pogonski agregat koji stvara 550 KS (410 kW) i 729 Nm okretnog momenta. Tu je i EQ električno pojačanje, koje dodaje 21 KS (16 kW) i 249 Nm na kratko vrijeme. Sustav bi trebao moći pokrenuti GLS 600 4Matic od 0 do 100 km/h za 4,8 sekundi, a najveća brzina za američku verziju bila je ograničena na 209 km/h. U međuvremenu, europski kupci mogu malo više uživati u elektronički ograničenoj brzini od 250 km/h.

Pročitajte više