VIDEO Ovako izgleda dramatična smjena londonske službe za hitne intervencije

KADA Marek Lowicz-Brady obuče svoju uniformu londonske službe hitne pomoći uoči duge 12-satne smjene - kao bolničar koji radi potpuno sam u automobilu za brze intervencije - nema pojma što može očekivati. Kao i svaki veliki grad, London je mjesto gdje se sve može dogoditi u bilo kojem trenutku i on mora biti spreman u djeliću sekunde donijeti odluke koje bi nekome mogle spasiti život.

Kako bi stigli do nezgode što je brže moguće, bolničari londonske službe hitne pomoći koriste 42 vozila Jedinice za brzi odgovor (FRU), od kojih su sva posebno prilagođena električna vozila Ford Mustang Mach-E. Marek koristi jedno od njih, noseći sa sobom većinu opreme koja se može pronaći i u klasičnom vozilu hitne pomoći, ali koristeći agilnost i performanse Mustanga Mach-E da se probija kroz gradski promet.

“Oslanjate se na vlastitu intuiciju, oslanjate se na vlastito donošenje odluka. Izloženi ste velikom kaosu, puno je scena koje se vrlo brzo mijenjaju, sve je dinamično, a vi morate reagirati brzo, primjereno i racionalno”, kaže Marek.

Osim performansi, automobili su također odabrani zbog svoje sposobnosti da završe punu smjenu bez potrebe za punjenjem, čime se štedi dragocjeno vrijeme, a također pomaže u smanjenju ukupne emisije CO2 flote. Ali za Mareka i njegove kolege najvažnije je brzo doći do pacijenata, koristeći svoje vještine, prosudbu i obuku kako bi napravili razliku u kritičnom trenutku. 

Pročitajte više