VIDEO Tri superautomobila zaključana su u napuštenom kineskom salonu 12 godina

Foto: Youtube

GORDON Cheng poznat je po prikazivanju videa automobila visokih performansi na svom YouTube kanalu. Obično su ti automobili na cestama, ali njegov nedavni video bio je malo drugačiji.

Naime, Chang je uočio staro zastupništvo Ferrarija i Maseratija u gradu Dongguan i nemalo se iznenadio. Iako je očito da je trgovina zatvorena godinama, još uvijek postoje tri nevjerojatna proizvoda u samom salonu: Porsche Carrera GT, Ferrari 575 Superamerica i Corvette Z06

Ferrari, Porsche i Corvette su u savršenom stanju, osim debelog sloja prašine. Sumnja se da je vlasnik pobjegao nakon što je bankrotirao, ostavivši za sobom trgovinu i sadržaj u njoj. U 12 godina od tada ti su automobili zanemareni, navodno zbog pravnih komplikacija. "U osnovi ima puno birokracije", kaže Cheng.

Dva su vrlo rijetka

Vjerojatno najuzbudljivije otkriće je Porsche Carrera GT, vrlo tražen kolekcionarski automobil. Zapravo, čak i Tiger Woods ima jedan u svojoj impresivnoj kolekciji automobila. Proizvedeno je samo 1270 jedinica, a samo tri su napravljene u Zanzibar Red Metallic nijansi.

Uz Carreru GT je Ferrari 575 Superamerica, koji je još rjeđi sa samo 599 primjeraka ikada napravljenih. Ovaj model ima ručni mjenjač, jedan od samo 43 proizvedena. Izvorno se prodavao u Rusiji i Njemačkoj prije nego što je stigao u Kinu sa samo 3500 kilometara na brojaču.

Tu je i jarko žuta Corvette Z06 sa svojim sjajnim 7.0-litrenim LS7 V8 motorom, koji proizvodi 505 konjskih snaga i 470 lb-ft okretnog momenta.

Spas nemoguć radi birokracije

Kineski zakoni koji su stupili na snagu prije otprilike 10 godina čine spašavanje ovih automobila gotovo nemogućim zadatkom. Chang je kasnije saznao da je čak i Porsche China okušao sreću da izvuče Carreru GT iz zatočeništva, ali bezuspješno.

Za sada će ti automobili ostati iza stakla, besprijekorno očuvani ako se zanemari prašina. Hoće li biti spašeni prije nego što se strop potpuno sruši, ostaje vidjeti.

Pročitajte više