VIDEO Vozačica otkrila kako se koristi strugač za led, znate li vi kako se koristi?

Foto: 123RF

S PRVIM minusima krenuli su i novi jutarnji problemi za brojne vozače. 

Svi oni koji nemaju privilegiju parkiranja u zatvorenom ili bar natkrivenom prostoru ovih se dana susreću s jednom od vozačima najmrskijih radnji koje prethode vožnji - struganjem leda sa stakala. 

Postoje brojne tehnike, a najgora je zanemariti led, upaliti grijanje i krenuti. Time sebe i sve sudionike u prometu zbog loše preglednosti dovodite u veliku opasnost. Stoga vam ostaje samo jedno - ukloniti led. 

Većina će startati motor, upaliti grijanje i grijač stražnjeg stakla. I dobro su napravili, ali pri prvom zamahu strugačem za led vjerojatno su pogriješili. Naime, upravo to sugerira video objavljen na TikToku koji pokazuje kako se zapravo pravilno koristi strugalica za led, piše N1 Info.

 

@xdizzylizzy10

 

♬ original sound - DizzyLiz

Mnogi su ostali iznenađeni ovim videom. “Trik za struganje leda koji sam naučila na TikToku u 6 sati ujutro jer nisam mogla spavati”, napisala je vozačica u videu. Video pokazuje kako prvo treba led strugati suprotnom stranom strugača, a potom "pravom stranom". Led lako otpada s vjetrobrana. 

Neki su ostali iznenađeni brzinom uklanjanja leda, sumnjajući u autentičnost snimke, a većina je ostala iznenađena što druga strana strugača uopće ima neku funkciju. Većina je mislila kako su nabori tu zbog estetike ili bar kao ojačanje strugalice. 

Sudeći po komentarima, ovaj "trik" će im biti od koristi. Jedna korisnica je napisala: “Vozim već 17 godina i tek sam danas naučila ovo.”

Postoje i drugi načini uklanjanja leda

Za početak, ostavite preko noći podignute ručice brisača kako se guma ne bi zalijepila za zaleđenu površinu, a neoprezno aktiviranje zaleđenih brisača prouzročilo nove probleme. Preko vjetrobrana možete staviti deblji karton ili neku čvršću tkaninu. 

 

Još jedna dobra opcija su sprejevi za odleđivanje jer doista rade. Čak ne moraju biti od renomiranog proizvođača. Nema tajnog sastojka, pa istu mješavinu možete napraviti kod kuće. Sve što vam treba su alkohol i voda, i to u omjeru 2:1 u korist alkohola. Od pomoći je i malo deterdženta za pranje suđa, on će otežati naknadno zaleđivanje. 

Pročitajte više