Al Pacino umalo nije glumio Michaela Corleonea u Kumu, evo tko ga je skoro utjelovio

Screenshot: YouTube

MNOGI film Kum smatraju jednim od najboljih u povijesti. Kritičari se slažu kako je film Francisa Forda Coppole ostavio značajan trag u industriji. Svojim je prikazom postavio zlatni standard snimanja filmova. Iz uspjeha prvog dijela proizašla su dva nastavka. Glavni lik ove trilogije je Michael Corleone.

On je sin Vita Corleonea, dona obitelji Corleone. Iako prvotno nije htio imati nikakve veze s obiteljskim poslovima niti je želio biti blizu kriminala kojim se njegova obitelj bavi, Michael se na kraju tome okrenuo. Ubrzo je i postao glava kuće nakon što je njegov otac Vito odstupio s tog mjesta.

Michaela je utjelovio legendarni Al Pacino. On je uz Marlona Branda bio glavna zvijezda prvog dijela. Međutim, Pacino nije uvijek bio na radaru producenata. Umjesto njega Michaela je trebao glumiti Jack Nicholson. Međutim, on je tu ulogu odbio.

"U to vrijeme sam tvrdio da Indijanci trebaju glumiti Indijance, a Talijani Talijane. Mario Puzo je napisao tako prekrasnu knjigu. Ako ju pročitate, shvatit ćete koliko su filmovi sjajni. Puno je glumaca moglo glumiti Michaela, uključujući i mene, no Al Pacino je bio pravi i istinski Michael Corleone", rekao je Nicholson u jednom intervjuu.

Pročitajte više