Anthony Hopkins utjelovio je Sigmunda Freuda, objavljena je prva fotografija iz filma

Screenshot: YouTube

FREUDOVA posljednja seansa, film redatelja Matta Browna, poznatog po filmu Čovjek koji je spoznao beskonačnost, u zadnjim je fazama snimanja u Irskoj, piše Deadline.

Radnja filma je adaptacija istoimene predstave dramaturga Marka St. Germaina koja je prvi put izvedena 2009. godine. Film prati izmišljeni susret psihoanalitičara Sigmunda Freuda, kojeg glumi Anthony Hopkins, i pisca C.S. Lewisa, kojeg glumi Matthew Good, najpoznatiji po ulogama u Downton Abbeyju i Igri oponašanja. Centralna radnja filma bit će rasprava o Božjoj egzistenciji, ali uz nju film će se dotaknuti i pitanja međuljudskih odnosa, osobito odnosa između Freuda i njegove kćeri Anne, koju glumi Liv Lisa Fries, te odnosa između Lewisa i majke njegovog najboljeg prijatelja.

Još neki od članova glumačke postave su Jodi Balfour, poznata po Netflixovoj seriji Kruna, Stephen Campbell Moore, iz mini-serije Gospodari zraka, Jeremy Northam, također poznat po Kruni, te Orla Brady iz serije Star Trek: Picard.

Film će u Hrvatskoj i većini europskih zemalja distribuirati Sony Pictures Classics. Prvu fotografiju iz filma možete vidjeti ovdje, a za više detalja morat ćemo se strpjeti i pričekati objavu trailera.

Pročitajte više