Antonio Banderas se prisjetio što mu je Steven Spielberg rekao na setu Zorroa

Screenshot: Youtube/Sony

ZA ANTONIA Banderasa, uloga u filmu The Mask of Zorro iz 1998. godine je bila prekretnica u karijeri jer mu je otvorila vrata Hollywooda, ali je pamti po još jednoj stvari. 

U nedavnom intervjuu za Yahoo Entertainment, redatelj se prisjetio razgovora sa Stevenom Spielbergom, koji je bio izvršni producent filma. 

“Steven Spielberg mi je tijekom snimanja rekao: Ovo je vjerojatno jedan od posljednjih vesterna koji je snimljen na način na koji su se snimali vesterni u starim vremenima, s pravim konjima, gdje je sve stvarno, s pravim borbama mačevima, bez CGI-ja”, izjavio je glumac. 

Banderas je također otkrio kako je Spielberg uspio predvidjeti budućnost. “Zatim mi je rekao: Stvari će se promijeniti. Promijenit će se, i to brzo. Tako da trebaš biti ponosan na ovaj film”, otkrio je Banderas. “I jesam, ponosniji sam sada nego što sam bio za vrijeme snimanja. Mislim da tada nisam bio svjestan utjecaja koji će imati film.”

Spielbergova izjava se na kraju pokazala točnom jer je danas teško zamisliti veliki blockbuster u kojem nije korišten CGI. 

Na pitanje bi li htio ponovno glumiti Zorroa, Banderas je otkrio da je otvoren za ulogu, ali ovaj put bi htio glumiti lik mentora, poput Anthonyja Hopkinsa, koji predaje masku Zorroa svom nasljedniku. 

“Ako dođe do toga, super. A ako ne dođe, znate, uvijek će tu biti drugi filmovi”, rekao je Banderas.  

Pročitajte više