Anya Taylor-Joy glumi u filmu Dina: Drugi dio, iznenadila je sve pojavom na premijeri

Foto: EPA

ANYA Taylor-Joy bila je najveće iznenađenje na jučerašnjoj svjetskoj premijeri filma Dina: Drugi dio (Dune: Part Two), koja se održala u Londonu.

Prema časopisu Variety, nekoliko dana prije premijere internetom su počele kružiti glasine da Taylor-Joy glumi u filmu Denisa Villeneuvea nakon što je glumica prikazana kao dio glumačke postave Dine na Letterboxdu. Letterboxd ju je u međuvremenu maknuo s popisa, ali sinoćnja pojava na premijeri potvrdila je glasine.

"Ovo je ostvarenje svih snova", izjavila je glumica u intervjuu. "Knjige su nevjerojatne, ali uz ovu glumačku postavu i uz Denisa, stvarno ne može biti bolje od toga."

Taylor-Joy je dodala da je drugi dio Dine jedan od najboljih filmova koje je vidjela u životu.

Uz Dinu: Drugi dio i akcijski film Furiosa: A Mad Max Saga, 2024. zasad izgleda kao jedna od najvažnijih godina u karijeri mlade glumice koju smo imali priliku vidjeti u Netflixovom hitu Queen’s Gambit i filmu The Menu.

Kritičari uspoređuju drugi dio Dine s Dvije kule

Sudeći prema reakcijama kritičara, već se sada može reći da će najnoviji film Denisa Villeneuvea biti jedan od najvećih filmskih hitova ove godine, ako ne i najveći.

"Nevjerojatno filmsko stvaralaštvo", napisao je Steven Weintraub iz Collidera nakon premijere. "Odlična filmska glazba. Cijela glumačka postava bila je izvrsna. Moj jedini prigovor je to što želim da film traje dulje. Ne šalim se. Film traje 2 sata i 40 minuta i rado bih pogledao još sat vremena."

"Dina: Drugi dio je trijumf. Čak je i veći od prvog dijela, ali je puno intimniji", napisala je Hoai-Tran Bui iz Inversea. "Denis Villeneuve uspijeva pojednostaviti drugu polovicu knjige u zadivljujući akcijski ep. Majstorski prikazi scena borbi u rangu su s Dvije kule. Zendaya je zvijezda."

Film Dina: Drugi dio u Hrvatskoj je dostupan od srijede, 28. veljače.

 

Pročitajte više